Krupnik na karkówce

4.46 (158 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min

Nie ma to jak talerz gorącej zupy po długim spacerze w zimowy dzień.

  • 40 min

Składniki:

  • ok 400 g karkówki
    4 ziemniaki
    3 marchewki
    pietruszka
    kawałek selera
    5 łyżek kaszy perłowej mazurskiej
    2 kulki ziela angielskiego
    listek laurowy
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    pieprz czarny mielony
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.46 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krupnik

Krupnik na karkówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć , osuszyć i pokroić w grubą kostkę. Włożyć do garnka i zalać gorącą wodą. Dodać ziele , listek i sól. Gotować ok 20 min.
    Warzywa obrać, umyć . Ziemniaki pokroić w kostkę. Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce do warzyw. Kaszę przepłukać pod bieżącą wodą . Wszystko dodać do garnka. Gotować jeszcze ok 20 min.
    Zupę podawać z posiekaną natką pietruszki.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować