Królowa Śniegu

4.49 (173 ocen)

  • 30 min

To ciasto rozpływa się w ustach.

  • 30 min

Składniki:

  • Ciasto:
    5 jajek
    1 1/2 szkl.cukru
    1 1/2 kostki margaryny
    2 szkl.maki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka kakao

    Krem:
    1/2 l.mleka
    5 żółtek
    1 1/2 kostki margaryny
    6 łyżek cukru
    cukier wanilinowy
    tabliczka gorzkiej czekolady
    1-2 łyżki żelatyny

    PIANA:
    5 białek
    20 dkg cukru pudru
    kwasek cytrynowy
Wystaw ocenę:

4.49 (173 ocen)

Zobacz również:

Desery

Królowa śniegu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Białka ubić,dodać cukier,stopniowo dodawać stopioną margarynę,0.5 szkl.wody i resztę składników.Upiec.Po ostudzeniu przekroić na pół.

    Krem:
    Cześć mleka zagotować.W reszcie mleka rozmieszać żółtka,cukier i obie mąki .Wlać na gotujące się mleko,ugotować budyń ciągle mieszając.Dodać połowę startej czekolady i rodzynki.

    Piana:
    Białka ubić na parze,dodać cukier i kwasek cytrynowy.Jedno ciasto posmarować kremem,nakryć drugim,rozłożyć pianę.Posypać resztą startej czekolady.Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować