Ziemniaki z nadzieniem.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Świetne jako dodatek do mięs.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 ziemniaków
    2 łyżki majonezu
    15 dkg kiełbasy lub mięsa z kurczaka
    1 kiszony ogórek
    1 jajko
    mała czerwona papryka
    1 łyżka ketchupu
    ząbek czosnku

Ziemniaki z nadzieniem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować w łupinach.(Stare ziemniaki obrać ze skórki a nowe nie).
    Ugotowane przekroić i trochę wydrążyć.Mięso lub kiełbasę pokroić pokroić w kostkę,podsmażyć.Jajko ugotować na twardo,pokroić w kostkę,ogórka,paprykę również.Czosnek przecisnąć przez praskę.Dodać majonez i ketchup.Wymieszać.Całość przyprawić solą i pieprzem.Przełożyć do ziemniaków.Zapiec w piekarniku.Można posypać startym żółtym serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy