• Ryby opiekane w zalewie.

    Dodane przez: sajpa23

  • Ta przekąska smakuje na zimno jak i na ciepło.Idealnie pasuje na domowe imprezy.

  • Składniki

    1 kg fileta mintaja
    Zalewa:
    1/2 kg cebuli
    1/2 szkl.oliwy
    1 l.wody
    1/2 szkl.octu
    1/2 szkl. cukru
    1 łyżka soli
    1 szkl.ketchupu pikantnego
    1/2 słoika przecieru pomidorowego
    liść laurowy
    ziele angielskie
    pieprz

  • Sposób przygotowania

    1.

    Fileta osolić,opanierować i usmażyć.Cebule pokroić i zeszklić na oliwie pod przykryciem.Wodę,ocet,cukier,sól zagotować i dodać ketchup,przecier,liść laurowy,ziele angielskie i pieprz.Połączyć z cebulą jeszcze chwilę pogotować. W misce układać na przemian kawałki ryby- zalewa-kawałki ryby itd.do wyczerpania ryby i zalewy.

  • Rady

    Przygotować dzień przed podaniem.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    Przepis nie ma słów kluczowych:

  • 0 komentarzy

Dodane przez: sajpa23

sajpa23 6

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2012-03-31T20:57:40+02:00

175 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »