Ryby opiekane w zalewie.

  • wyświetlono: 292 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Ta przekąska smakuje na zimno jak i na ciepło.Idealnie pasuje na domowe imprezy.

sajpa23
  • 40min

Składniki

1 kg fileta mintaja
Zalewa:
1/2 kg cebuli
1/2 szkl.oliwy
1 l.wody
1/2 szkl.octu
1/2 szkl. cukru
1 łyżka soli
1 szkl.ketchupu pikantnego
1/2 słoika przecieru pomidorowego
liść laurowy
ziele angielskie
pieprz

Sposób przygotowania przepisu:

Ryby opiekane w zalewie.

  • 1. Fileta osolić,opanierować i usmażyć.Cebule pokroić i zeszklić na oliwie pod przykryciem.Wodę,ocet,cukier,sól zagotować i dodać ketchup,przecier,liść laurowy,ziele angielskie i pieprz.Połączyć z cebulą jeszcze chwilę pogotować.
    W misce układać na przemian kawałki ryby- zalewa-kawałki ryby itd.do wyczerpania ryby i zalewy.

Porady

Przygotować dzień przed podaniem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Podobne przepisy

GNOCCHI RAZOWE NA SŁODKO

Dodane przez: Ostra Na Słodko

GNOCCHI RAZOWE NA SŁODKO

Inne niż klasyczne, bo z mąki razowej. Świetnie...

Twaróg z jogurtu domowego

Dodane przez: Morgu

Twaróg z jogurtu

Witam dzisiaj opiszę jak zrobić...

Grochówka z grzybami

Dodane przez: joanna30

Grochówka z grzybami

Pyszna i rozgrzewająca zupa. Dzięki...

Rolada biszkoptowa z nadzieniem jabłkowym

Dodane przez: anka1988

Rolada biszkoptowa z nadzieniem jabłkowym

Szybkie ciasto dla niespodziewanych...

Mazurek czekoladowy

Dodane przez: kasiunia

Mazurek czekoladowy

W moim rodzinnym domu nigdy nie...

JOGURTOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CHAŁWĄ

Dodane przez: Ostra Na Słodko

JOGURTOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ I CHAŁWĄ

Łatwe, pyszne, szybkie i tanie. Ciasto...