Krem z młodej kapusty

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

z kiełbaskami twarogowymi

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • WSZYSTKIE PRODUKTY DOSTęPNE Są W SKLEPIE ALMA WWW.ALMA24.PL:
    - Bulion warzywno – drobiowy: 1 litr
    - młoda kapusta: 300 gramów
    - cebula: 100 gramów
    - ziemniaki: 200 gramów
    - Ser chudy biały: 200 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - Koper Kamis: 1 szczypta
    - sól morska Kamis: 1 szczypta
    - Pieprz biały Kamis: 1 szczypta
    - cynamon KAMIS: 1 szczypta
    - mąka: 60 gramów
    - Sałata Fit&Easy active: 1 opakowanie
    - masło: 40 gramów
    - olej: 60 mililitrów
    - Papier do gotowania Saga: 1 opakowanie
    - śmietana 30%: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Krem z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Koperek Kamis 1. Obrane ziemniaki tniemy w drobną kostkę i smażymy z cebulą drobno pociętą w rondlu ok. 5 min., następnie dodajemy pociętą w kostkę młodą kapustę, smażymy następne 5 min. i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 20 min dodajemy śmietanę, koper i przecieramy do uzyskania konsystencji kremu.
  • Cynamon mielony Kamis 2. Twaróg mielimy a następnie ucieramy z żółtkiem i mąką. Dodajemy sól, cynamon i ubite na sztywno białka.
  • Papier do gotowania Saga 3. Z ciasta formujemy cienki wałek, który zawijamy papier Saga . Następnie przy pomocy sznurka formujemy kiełbaski długości 6 cm i gotujemy w wodzie ok. 10 min.
  • Fit & Easy Active 4. Kiełbaski układamy w głębokim talerzu i zalewamy zupą. Talerz dekorujemy pocięta w drobną zapałkę sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Młoda kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować