Krem z młodej kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Obrane ziemniaki tniemy w drobną kostkę i smażymy z cebulą drobno pociętą w rondlu ok. 5 min., następnie dodajemy pociętą w kostkę młodą kapustę, smażymy następne 5 min. i zalewamy bulionem. Gotujemy ok. 20 min dodajemy śmietanę, koper i przecieramy do uzyskania konsystencji kremu.
2.Twaróg mielimy a następnie ucieramy z żółtkiem i mąką. Dodajemy sól, cynamon i ubite na sztywno białka.
3.Z ciasta formujemy cienki wałek, który zawijamy papier Saga . Następnie przy pomocy sznurka formujemy kiełbaski długości 6 cm i gotujemy w wodzie ok. 10 min.
4.Kiełbaski układamy w głębokim talerzu i zalewamy zupą. Talerz dekorujemy pocięta w drobną zapałkę sałatą.
Komentarze