Krem toffi

4.5 (196 ocen)

  • 10 min

Krem nadaje się do ciast i innych deserów.

  • 10 min

Składniki:

  • 50 g masła
    75 g śmietany
    100 g brązowego cukru
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Desery Toffi

Krem toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W małym rondelku rozpuszczamy masło (najlepiej prawdziwe), dodajemy brązowy cukier i mieszamy, żeby się nie przypaliło. Następnie dodajemy śmietanę i wciąż mieszamy, aż cukier się rozpuści. Wszystko to gotujemy na wolnym ogniu około 8 minut. Do kremu toffi można dodać posiekane orzechy, rodzynki, żurawinę lub co kto woli. Kremem toffi można smarować wafle. Nadaje się on też do ciast, jako masa, jak również do wszelkiego rodzaju deserów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować