Banana Toffi

4.5 (176 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

:-) Gorąco polecam (-:

  • 1 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • Upiec biszkopt jasny (forma 25/35 cm.) z 4 - 5 jajek.

    MASA BANANOWA:
    1l nektaru bananowego
    3 budynie śmietankowe lub waniliowe
    5 łyżek cukru
    200 g masła

    MASA ŚMIETANOWA:
    1/2 l śmietany 30%
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka żelatyny
    1/4 szklanki wody
    1 galaretka cytrynowa

    DODATKOWO:
    herbatniki
    4 -5 bananów
    sok z cytryny
    puszka masy krówkowej
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z owocami Toffi Krówki

Banana toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. MASA BANANOWA:
    Z nektaru odlać szklankę, pozostałą część zagotować. W odlanej szklance rozmieszać budynie wraz z cukrem. Mieszankę wlać do gotującego się nektaru, chwile pogotować ciągle mieszając. Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzony budyń.
  • 2. MASA ŚMIETANOWA:
    Żelatynę i galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić z cukrem, stopniowo dodawać tężejącą galaretkę.
  • 3. PRZEŁOŻENIE:
    Na biszkopt wyłożyć część masy bananowej - poukładać pokrojone i skropione sokiem z cytryny banany - przykryć resztą masy bananowej i wyrównać - ułożyć warstwę herbatników (użyłam kakaowych) - rozsmarować masę krówkową - przykryć warstwą herbatników (użyłam maślanych) - rozłożyć masę śmietanową - posypać startą czekoladą lub polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krówki Banany Masa krówkowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować