1.MASA BANANOWA:
Z nektaru odlać szklankę, pozostałą część zagotować. W odlanej szklance rozmieszać budynie wraz z cukrem. Mieszankę wlać do gotującego się nektaru, chwile pogotować ciągle mieszając. Masło utrzeć dodając po łyżce wystudzony budyń.
2.MASA ŚMIETANOWA:
Żelatynę i galaretkę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić z cukrem, stopniowo dodawać tężejącą galaretkę.
3.PRZEŁOŻENIE:
Na biszkopt wyłożyć część masy bananowej - poukładać pokrojone i skropione sokiem z cytryny banany - przykryć resztą masy bananowej i wyrównać - ułożyć warstwę herbatników (użyłam kakaowych) - rozsmarować masę krówkową - przykryć warstwą herbatników (użyłam maślanych) - rozłożyć masę śmietanową - posypać startą czekoladą lub polać polewą.
Komentarze