Krem cukiniowo-koperkowy

4.49 (193 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit
  • 30 min

Zupa która swoim kolorom i smakiem zachęca do jedzenia. Moja rodzina się w niej zakochała. Jest lekko ostra i bardzo dobra.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 cukinie
    1/2 pęczka koperku
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    2 ziemniaki
    2 łyżki jogurtu greckiego
    1/3 papryczki chili
    0,70 litra bulionu warzywnego
    sól, pieprz
    pieprz czerwony
    masło klarowane
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Krem cukiniowo-koperkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule i czosnek obieram, kroje drobno i przesmażam na maśle klarowanym.Dodaję pokrojone w kostkę ziemniaki, przesmażam. Dodaję umytą i pokrojoną cukinię razem ze skórą i chwilę przesmażam. Zalewam bulionem i gotuję aż ziemniaki będą miękkie. Około 5-10 minut. Zupę miksuję blenderem, dodaję pokrojony koperek i dalej miksuję. Doprawiam solą, pieprzem, podaję z jogurtem, papryczką, koperkiem i kawałkami cukinii oraz pieprzem czerwonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować