Kotlety z gotowanego mięsa

4.5 (174 ocen)

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Czasami zostaje nam mięso z obiadu, więc dla odmiany na drugi dzień robię z niego kotleciki, smak mają podobny do pasztetu

  • 50 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso ugotowane np. z rosołu

    warzywa ugotowane z rosołu: marchew, seler, pietruszka,

    1 cebula

    1 jajko

    przyprawa uniwersalna lub sól, pieprz kolorowy

    bułka tarta lub kasza manna do zagęszczenia masy
    natka pietruszki lub koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z gotowanego mięsa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso oddzielić od kości, zemleć w maszynce razem z warzywami i zeszkloną cebulą. Dodać 1 jajko, przyprawa uniwersalna lub sól i pieprz do smaku, oraz natkę pietruszki.
    Formowac kotlety, panierować w bułce tartej połączonej z sezamem
    Smażyc na rumiano
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować