Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami i serem żółtym

4.46 (158 ocen)

  • 30 min

Delikatne i soczyste roladki schabowe z nadzieniem z pieczarek i sera żółtego. Idealne na niedzielny obiad z zestawem surówek.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 kotletów schabowych bez kości
    30 dag pieczarek
    20 dag sera żółtego w kawałku
    1 cebula
    2 jajka
    bułka tarta
    olej rzepakowy
    pieprz kolorowy
    sól
Wystaw ocenę:

4.46 (158 ocen)

Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami i serem żółtym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć,osuszyć i rozbić. Posypać świeżo zmielonym pieprzem oraz solą.
  • 2. Ser zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Cebulę i umyte pieczarki usmażyć i doprawić.Dodać starty ser i wymieszać.Odstawić.
  • 3. Na rozbite kotlety nałożyć farsz i zwinąć w rulon.
  • 4. Panierować w jajku i bułce.
  • 5. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować