Roladki schabowe z masłem, serem i pieczarkami

4.5 (197 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Pyszne aromatyczne, soczyste schabowe roladki z sytym nadzieniem z sera żółtego, świeżego masła klarowanego i pieczarek. Idealne danie na uroczysty obiad. Gorąco polecam.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 5 kotletów schabowych
    2 łyżki masła klarowanego
    100 g sera żółtego
    3 średnie pieczarki
    pieprz oraz sól

    Panierka:
    2 jajka
    1/2 szklanki tartej bułki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Roladki schabowe z masłem, serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe rozbić, oprószyć solą oraz pieprzem. Ser zetrzeć na tarce, pieczarki umyć i pokroić w plastry.
  • 2. Kotlety posmarować masłem, położyć starty ser i plastry pieczarek.
  • 3. Jajka rozkłócić, roladki maczać w jajku i obtaczać w bułce tartej.
  • 4. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na złocisty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować