Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami

4.45 (156 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Smaczna odmiana dla zwykłych schabowych :-)

  • 60 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • ok. 80 dag schabu bez kości
    2 - 3 jajka
    30 dag pieczarek
    1 cebula
    natka pietruszki
    sól
    pieprz

    bułka tarta
    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.45 (156 ocen)

Kotlety schabowe zawijane z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić w porcje, posolić, posypać pieprzem i cienko rozbić.
  • 2. Cebulę i umyte pieczarki pokroić, usmażyć i doprawić.
  • 3. Rozbite kotlety posypać natką pietruszki, na każdy nałożyć smażone pieczarki, zwinąć w rulon. Panierować w jajku i bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

Porady

Ja dodatkowo usmażone już roladki zapiekłam pod przykryciem w piekarniku nagrzanym do 180*C przez ok. 30 - 40 min.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować