Kotlety schabowe z czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

Zwyczajne schabowe można odmienić dodatkiem ziół - w tym przypadku suszony czosnek niedźwiedzi nadał im delikatnego smaku i aromatu.

Składniki:

  • 4 duże kotlety schabowe (ok. 500 g)
    2 jajka
    bułka tarta
    sól morska
    suszony czosnek niedźwiedzi
    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Schabowy

Kotlety schabowe z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy. Każdy kotlet przyprawiamy z obu stron solą morską oraz dużą szczyptą roztartego w dłoniach czosnku niedźwiedziego. Odstawiamy pod przykryciem do lodówki na co najmniej 2 godziny.
  • 2. Panierujemy w bułce, roztrzepanych jajkach i znowu w bułce. Smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.

Porady

Taki sposób panierowania: bułka - jajko - bułka powoduje, że panierka jest dość gruba, chrupiąca, a mięso soczyste. Zużywa się przy tym trochę więcej jajek i bułki, ale warto spróbować...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek niedźwiedzi Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować