Kotleciki jajeczno-gryczane

4.47 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min

Kasza gryczana wcale nie musi być nudna - te kotleciki są pyszne :)

  • 60 min

Składniki:

  • 1 woreczek kaszy gryczanej
    5 ugotowanych na twardo jajek
    1 jajo surowe
    1-2 łyżki bułki tartej do zagęszczenia masy + do panierowania
    sól, pieprz, natka pietruszki
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (174 ocen)

Kotleciki jajeczno-gryczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną ugotować według przepisu na opakowaniu, ostudzić. Do ugotowanej kaszy dodać starte na tarce ugotowane jajka, surowe jajo, 1-2 łyżki bułki tartej i doprawić do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki. Wszystko dokładnie wyrobić. Z tak przygotowanej masy formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron na złoty kolor. Podawać z sosem i ulubioną surówką (u mnie z sosem paprykowo-pomidorowym).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kasza gryczana

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować