Kotleciki jajeczno-twarogowe

0 (0 ocen)

  • 40 min

smaczne kotleciki, podane z ulubionym sosem to smaczne danie obiadowe

  • 40 min

Składniki:

  • Jajka 6 szt.
    Biały ser półtłusty 200 g
    Pieczarki 200 g
    Cebula 2 szt
    Ziemniaki 3 szt.
    Mąka pszenna 3 łyżki
    Łuskany słonecznik 50 g
    Pestki z dyni 50 g
    Sól, biały mielony pieprz, papryka ostra do smaku
    Bułka tarta do panierowania
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki jajeczno-twarogowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0me2ec9 1. Jajka gotujemy, studzimy i obieramy z łupin
    Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie
    Pieczarki myjemy kroimy w cienkie plastry
    Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę, wrzucamy na rozgrzany na patelni olej i szklimy,
    Dodajemy plastry pieczarek i smażymy, po czym studzimy
  • image-16d1pn4 2. Jajka kroimy w kostkę,
  • image-28uldmw 3. dodajemy twaróg, przesmażone pieczarki, mąkę, pogniecione za pomocą widelca ziemniaki , wsypujemy słonecznik i pestki z dyni i wyrabiamy
  • image-0wfoo2p 4. Z powstałej masy lepimy małe kotleciki , panierujemy w tartej bułce
  • image-15467p8 5. Kotleciki smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
  • image-1pul12c 6. Usmażone kotleciki podajemy z ulubionym sosem z ziemniakami,frytkami lub ryżem do wyboru .... oraz z sałatką lub surówką:)

Porady

Kiedy przyrządzam te kotleciki smażę więcej pieczarek niż podałam w przepisie , bo z reszty przesmażonych pieczarek robię do nich sos pieczarkowy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować