Konkurs _poświąteczny Pstrągi w zalewie octowej

4.5 (190 ocen)

Kiedy zostaną poswiętach ryby smażone, np. pstrągi , robie zalewe octową i zalewam nią ryby. Nic sie nie zmarnuje . Ja lubie takie ryby z gotowanymi ziemniakami, Pychota! Tak się je na Pomorzu.

Składniki:

  • Pstrągi usmażone w kawałkach
    2 cebule
    4 szklanki wody
    1 szklanka octu 10%
    3 łyżki cukru
    pieprz
    4 liście laurowe
    6 ziarenek ziela angielskiego
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Konkurs _poświąteczny pstrągi w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Usmażone kawałki pstrąga ułożyć w naczyniu.

    Przygotować zalewę.

    Wszystkie składniki na zalewę oprócz cebuli, umieszczamy w garnku i doprowadzamy do zagotowania.
    Cebulę kroimy w pióra i dodajemy do zalewy ,gdy zacznie się gotować.
    Całość gotujemy chwilkę i odstawiamy do przestudzenia.
    Zimną zalewą zalewamy ryby i odstawiamy do lodówki

Porady

Można wczesniej usmażone pstrągi włożyć na chwilę do piekarnika i dopiero wtedy zalać zalewą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować