Kolorowe szaszłyki z sosem cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Patyczki do szaszłyków mocz w wodzie przez pół godziny.
Pierś z kurczaka, umyj, osusz i pokrój w większą kostkę. Mięso przełóż do miski, natrzyj je słodką i ostrą papryką, ziołami prowansalskimi, oprósz solą i pieprzem. Mięso odstaw na co najmniej pół godziny.
2.Papryki umyj i pokrój w kostkę. Pieczarki obierz. Na patyczki nakładaj na zmianę mięso, pieczarkę, pomidorka koktajlowego i kawałki papryki.
3.Szaszłyki grilluj około 15 minut.
4.Cebulę obierz i zetrzyj na małych oczkach tarki. Przełóż ją do rondelka, zalej bulionem i powoli zagotuj. Dodaj przyprawy i zdejmij z ognia. Dodaj majonez, masło, dokładnie wymieszaj i gotowe.
Szaszłyki podaj z sosem i surówką. Smacznego!
Komentarze