Kolorowe jaja na twardo

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis jest bardzo prosty, ale jakże efektownie wygląda podany na świątecznym stole !

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jaja: 6 sztuk
    - majonez mały słoik: 1 sztuka
    - rzodkiewka do dekoracji: 1 pęczek
    - sałata do dekoracji: 1 sztuka
    - szczypiorek do dekoracji: 1 sztuka
    - barwniki spożywcze do jajek (barwniki różnokolorowe): 1 sztuka
    - szynka do dekoracji: 4 plastry
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Kolorowe jaja na twardo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie (7 minut). Ugotowane wstawić do zimnej wody i schłodzić. Skorupki jajek delikatnie porozbijać, ale nie obierać ich.
    W szklankach przygotować barwniki i zanurzyć w nich całe jajka.
    Pozostawić na 3-4 godziny, a następnie wyjąć ze szklanek i obrać ze skorupek. Na jajkach powstanie mozaika i będą kolorowe.

    Ustawić na półmistu, ścinajac szerszą część jaja nożem i udekorować według uznania majonezem i zieleniną.

    Barwniki spożywcze można zastąpić: zielony - wywarem ze spinaku, żółty - kurkumą, czerwony - koncentratem barszczu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować