Koreczki z paróweczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Każdą paróweczkę kroimy na 4 równe części. Każdą z uzyskanych ćwiartek parówki nacinamy w kształcie szachownicy z obu brzegów do połowy. Smażymy na rozgrzanym mocno tłuszczu dzięki czemu poszczególne ćwiartki pootwierają się tworząc mini ośmiorniczki.
2.Z kromek chleba odkrawamy skórki i kroimy je w niewielkie romby, które smażymy na patelni bez tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
3.Przygotowujemy kostki sera grubości około 1 cm oraz rzodkiewkę przeciętą na połówki.
4.Na wykałaczki nakłuwamy kolejno: podsmażony chleb, parówkę, szczypiorek (pasma ułożone na krzyż), żółty ser, rzodkiewkę i znów szczypior (ułożony na krzyż).
5.Koreczki smakują najlepiej z dipem musztardowo - ketchupowym.
Komentarze