Kolorowa wątróbka

5 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wątróbkę jadam dosyć często, więc przyrządzam ją na różne sposoby.

Składniki:

  • ● 40 dag wątróbek z kurczaka
    ● 2 pomidory
    ● duży ogórek kiszony
    ● 2 cebule
    ● po 4 łyżki groszku i kukurydzy z puszki
    ● sól ziołowa, pieprz
    ● majeranek
    ● 3 łyżki olej
Wystaw ocenę:

5 (153 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kolorowa wątróbka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy i kroimy w półplasterki. Szklimy na łyżce oleju. Pomidory myjemy, osuszamy i kroimy w ósemki. Ogórka kroimy w plasterki.
  • 2. Wątróbki myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błon. Smażymy ok. 10 minut na
    rozgrzanej reszcie oleju.
  • 3. Do wątróbki dodajemy cebulę, groszek, kukurydzę, pomidory i ogórka. Doprawiamy solą ziołową, pieprzem i majerankiem. Podgrzewamy ok.
    3 minut na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PP_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować