Wątróbka panierowana

4.5 (175 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Pierwszy raz taką zrobiłam i stwierdzam, że to dobry sposób na wątróbkę, zdecydowanie mniej pryska, na wierzchu jest mocno chrupiąca a w środku mięciutka. Taką chrupiącą nawet dzieci polubią :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • ok 600 g wątróbki z kurczaków
    panierka jak do kotletów:
    mąka
    bułka tarta + sól, pieprz i trochę roztartego w dłoniach majeranku
    2 roztrzepane jajka
    smalec do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka panierowana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon, obsuszamy w ręczniku papierowym. Bułkę tartą mieszamy z przyprawami, nie solimy bezpośrednio wątróbki, gdyż będzie twarda.
    Panierujemy w mące, jajku, na koniec w przyprawionej bułce i od razu kładziemy na gorący smalec, smażymy na mocno rumiano z obu stron.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Dieta cukrzycowa Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować