Wątróbka panierowana

  • wyświetlono: 972 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pierwszy raz taką zrobiłam i stwierdzam, że to dobry sposób na wątróbkę, zdecydowanie mniej pryska, na wierzchu jest mocno chrupiąca a w środku mięciutka. Taką chrupiącą nawet dzieci polubią :)

1545998009610
  • 4 porcje
  • 30min

Składniki

ok 600 g wątróbki z kurczaków
panierka jak do kotletów:
mąka
bułka tarta + sól, pieprz i trochę roztartego w dłoniach majeranku
2 roztrzepane jajka
smalec do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Wątróbka panierowana

  • 1. Wątróbkę myjemy, oczyszczamy z błon, obsuszamy w ręczniku papierowym. Bułkę tartą mieszamy z przyprawami, nie solimy bezpośrednio wątróbki, gdyż będzie twarda.
    Panierujemy w mące, jajku, na koniec w przyprawionej bułce i od razu kładziemy na gorący smalec, smażymy na mocno rumiano z obu stron.
    Smacznego :)

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wątróbkaszybki obiadtani obiadwątróbka w panierce

Komentarze

Podobne przepisy

Panierowane żeberka

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Panierowane żeberka

Ekonomiczny sposób na przygotowanie...

Panierowane udka z kurczaka

Dodane przez: DanusiaC

PANIEROWANE UDKA Z KURCZAKA

Bardzo smaczne udka w aromatycznej...

Moja ulubiona wątrobka.

Dodane przez: gengen13

Soczysta wątróbka drobiowa z cebulką

Smaczna, łatwa w wykonaniu i dość...

skrzydełka panierowane

Dodane przez: majka190382

PANIEROWANE SKRZYDEŁKA

Pyszne urozmaicenie dla skrzydełek...

Kapusta panierowana

Dodane przez: RedakcjaPP

Kapusta panierowana

Przepis mam z lat szkolnych od...

Gotowy obiadek.

Dodane przez: Waldek

Dramsztyki panierowane

Wykorzystanie mięsa z niedzielnego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE