kokosowy puchatek (bez pieczenia)

4.5 (158 ocen)

  • 45 min

Niezwykle lekkie ciasto, nie za słodkie, puszyste a do tego ciekawie wyglądające. Robi się je łatwo i dość szybko, bo nie trzeba piec spodu. Na pewno będzie doskonałe na przyjęcia, zwłaszcza dla dzieci.

  • 45 min

Składniki:

  • *foremka 24*24 cm
    Składniki:
    na spód:
    16 herbatników
    ok. 24 sztuki małych ciepłych lodów (użyłam w różnokolorowych polewach- tzw. pocałunki piankowe)
    na piankę kokosową:
    200 g białej czekolady
    2 galaretki cytrynowe
    2 opakowania śnieżki
    350 ml mleka
    150 g kokosu
    na wierzch:
    300 ml śmietanki kremówki
    1 opakowanie śmietan-fixu
    1 łyżka cukru pudru
    2-3 łyżki kokosu
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto kokosowe Desery Ciasto

Kokosowy puchatek (bez pieczenia) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • puchatek kokosowy 1. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie ułożyć herbatniki. Na nich poukładać ciepłe lody
  • 2. Galaretki rozpuścić w 400 ml wody, wystudzić. Do miseczki wlać 50 ml gorącego mleka, wrzucić połamaną czekoladę i rozpuścić. Śnieżki ubić w 300 ml mocno schłodzonego mleka. Do śnieżek dodać czekoladę, galaretki i kokos, wymieszać, przelać do foremki kiedy masa zacznie tężeć. Odstawić w chłodne miejsce. Kiedy całkiem stężeje kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i fixem. Wyłożyć na ciasto, wyrównać i posypać kokosem. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować