Kokosowe gruszki

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To był słodki akcent na weselnym przyjęciu.

Składniki:

  • ● 4 dag masła
    ● 3 żółtka
    ● 23 dag cukru pudru
    ● 25 dag wiórków kokosowych
    ● op. goździków
    ● czerwona i zielona galaretka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Desery Galaretki

Kokosowe gruszki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier puder przesiewamy przez sitko. Dodajemy żółtka, masło i wiórki kokosowe. Masę starannie zagniatamy i dzielimy na trzy części.
  • 2. Jedną część masy odkładamy. Do drugiej części wsypujemy czerwoną galaretkę, zagniatamy. Do trzeciej – zieloną i również zagniatamy.
  • 3. Z każdej masy nabieramy małe porcje i formujemy niewielkie gruszki, delikatnie mieszając kolory. Z obu stron wbijamy po goździku.

Porady

Z masy kokosowej można też przygotować inne owoce, np. jabłka i brzoskwinie. Trzeba tylko dobrać odpowiedni kolor galaretki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Gruszki Żółtko Wiórki kokosowe

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować