1.• Jajko i żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę.
• Dodać margarynę i miód, zmiksować razem.
• Na koniec wsypać mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem i dokładnie wymieszać mikserem.
• Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
• Piec w 170 st.C przez 30 minut.
• Ciasto najlepiej kroić po wystygnięciu, nawet na drugi dzień.
• Pokroiłam na kwadraty - 6 długich pasków wzdłuż i 8 pasków w poprzek.
2.• Mleko, cukier i margarynę rozpuścić, dodać kakao i cukier waniliowy, zagotować.
• Na koniec wlać wódkę.
• Kostki ciasta nabijać na widelec i maczać w ciepłej polewie.
• Następnie wkładać do miski z wiórkami i dokładnie obtoczyć z każdej strony.
Komentarze