KOKOSANKI Z MARMOLADĄ

5 (180 ocen)

  • 40 min

Dla lubiących kokos.

  • 40 min

Składniki:

  • -15 dkg. kokosu w wiórkach
    -15 dkg. cukru pudru
    -15 dkg. masła
    -30 dkg. mąki
    -1 łyżeczka proszku do piecz.
    -3 jajka
    -2 łyżki gęstej śmietany
    -odrobinę olejku rumowego
    -marmolada
Wystaw ocenę:

5 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosanki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciastka przed pieczeniem 1. Zmiksować mokre i dosypać wymieszane suche. Wymieszać i zagnieść. Podzielić na 4 części. Z każdego zrobić wałek i pokroić na części (wielkości dużego orzecha włoskiego).Z każdego zrobić kulkę z wgłębieniem. Układać na blaszkę i łyżeczką nałożyć marmoladę we wgłębienia.(ja dałam dżem brzoskwiniowy i rozpłynął się). Piec ok. 15 min. w 175* na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować