1.Biszkopt:
Jajka utrzeć z cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do jajek. Potem dodać masło i miód. (Całość łączymy miksując)
Biszkopt piec ok.45 min. w prodiżu . ( Można go wyłożyć papierem do pieczenia, aby ciasto nie przylegało)
Po upieczeniu należy wystudzić ciasto i pokroić w nieduże romby.
Podczas studzenia ciasta należy przygotować polewę w następujący sposób:
Wszystkie składniki potrzebne do sporządzenia polewy wkładamy do niedużego garnka i gotujemy na wolnym ogniu. Gdy polewa się zagotuje należy gotować ją jeszcze przez 3min. Jak już będzie gotowa odstawiamy ją w chłodne miejsce na kilka minut aż trochę ostygnie.
Gdy polewa będzie już całkowicie gotowa bierzemy jeden kawałek ciasta i obtaczamy go w niej, zaraz po tym wkładamy go do wiórek kokosowych tak aby został przez nie cały pokryty. Tak postępujemy z każdym następnym kawałkiem.
Porady
Gdy polewa za bardzo zgęstnieje podczas obtaczania możemy ją trochę podgrzać, aby była bardziej płynna.
Komentarze