Kluski śląskie ze szpinakiem

4.5 (184 ocen)

  • 30 min

Pyszne kluseczki

  • 30 min

Składniki:

  • 800g ziemniaków
    ząbek czosnku
    kilka gałązek natki pietruszki
    2 łyżki szpinaku
    mąka ziemniaczana
Wystaw ocenę:

4.5 (184 ocen)

Zobacz również:

Kluski

Kluski śląskie ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kluski śląskie ze szpinakiem 1. Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie z czosnkiem i natką piertruszki.
    Wyjąć gałązki natki. Ostudzone ziemniaki przecisnąć przez praskę, dodać rozmrożony szpinak i dokładnie wymieszać.
    Masę podzielić na cztery części, jedną wyciągnąć, a to miejsce wypełnić mąką ziemniaczaną. Wymieszać i uformować kluseczki.
    Osoloną wodę doprowadzić do wrzenia, włożyć kluseczki, a kiedy wypłyną będą gotowe ( nie przedłużać gotowania bo się rozejdą )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować