Bulion warzywny

0 (0 ocen)

  • 3 godz.

Bulion warzywny

  • 3 godz.

Składniki:

  • 3,5 l wody
    560 g marchewek
    370 g korzenia pietruszki
    3-4 cebule nie obrane
    135 g selera
    5-6 ząbków czosnku nie obrane
    40-50 g soli
    pół pęczka natki pietruszki
    zielone liście z jednego pora
    6 listków laurowych
    15 ziarenek ziela angielskiego
    większa szczypta lubczyku
    spora garść kolorowego pieprzu w ziarenkach
    3 cm imbiru

Bulion warzywny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Bulion warzywny 1. Warzywa umyć i włożyć do dużego garnka z osoloną wodą, selera obrać i jedną cebulę, którą opaliłam na ogniu. Gotować ok 3 godz na wolniutkim ogniu. Ostudzony wywar przelać do woreczków na kostki lodu. Zamrozić..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy