Klopsiki z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Żona jest doskonałą kucharką, ale niekiedy i mnie pozwala gotować. Wtedy, dla rozrywki, chętnie pichcę, oczywiście pod jej czujnym okiem.

Składniki:

  • ● 60 dag mielonego mięsa wieprzowego
    ● cebula
    ● jajko
    ● 5 połówek brzoskwiń z puszki
    ● 3/4 szkl. syropu brzoskwiniowego z puszki
    ● 2 łyżki przecieru pomidorowego
    ● pieprz, cukier, sól, czosnek granulowany
    ● 2 łyżki bułki tartej
    ● 2 łyżki majeranku
    ● olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Klopsiki z brzoskwiniami, krok 1. Mięso mieszamy z jajkiem i bułką tartą. Doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem i łyżką majeranku. Wyrabiamy na gładką masę (2 łyżki odkładamy). Masę dzielimy na 5 części. Formujemy duże płaskie kotlety.
  • 2. Farsz: 2 połówki brzoskwini kroimy w kostkę, mieszamy
    z 2 łyżkami masy i resztą majeranku. Dzielimy na 5 części.
  • 3. Na środek każdego kotleta nakładamy po porcji farszu. Zwijamy w roladki. Zlepiamy brzegi. Smażymy na rozgrzanym oleju. Wyjmujemy. Odkładamy w ciepłe miejsce.
  • 4. Cebulę kroimy w piórka, resztę brzoskwiń w plastry. Podsmażamy na tłuszczu pozostałym ze smażenia kotletów. Wlewamy syrop wymieszany z przecierem. Doprawiamy pieprzem, solą i cukrem. Zagotowujemy.

Porady

Rady redakcyjnej kucharki Krystyny ● Klopsiki zyskają na smaku, jeśli przed nałożeniem farszu na każdym kotlecie położymy po plastrze żółtego sera. ● Do sosu można dodać pokrojoną w paski czerwoną paprykę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie Mięso mielone

Notka redakcyjna

PPK_02-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować