Klemens.

4.5 (200 ocen)

  • 2 godz.

Pyszny serniczek na biszkopcie, pod kokosową kołderką.

  • 2 godz.

Składniki:


  • 10 dkg masła

    6 jaj

    3/4 szklanki cukru

    1 szklanka mąki pszennej

    2 łyżki mąki ziemniaczanej

    1 łyżeczka proszku do pieczenia

    Masa:

    500ml śmietany 36%

    1 śnieżka

    2 żółte galaretki

    500g twarogu waniliowego w kubeczku

    masa kokosowa:

    100g kokosu

    2 łyżki cukru

    dżem brzoskwiniowy
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Klemens. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier, żółtka, przesianą mąkę z proszkiem. Piec w nagrzanym piekarniku w 180 st. 30-40 min. Po wystudzeniu przekroić na połowę.Masa: Śmietanę ubić, dodać śnieżkę. Galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody, wystudzić. Wymieszać z twarogiem. Ubitą śmietanę, dodawać do twarogu, wymieszać. Masą przełożyć biszkopt. Wierzch biszkoptu posmarować dżemem brzoskwiniowym. Masło stopić na patelni, dodać cukier i wiórki. Gdy się przyrumienią, wystudzić i wyłożyć na dżem. Ciasto wstawić do lodówki.

Porady

Piekłam w formie o wymiarach 38 na 27cm

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Ser biały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Boże narodzenie

Podobne przepisy

4.98 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik z ptasim mleczkiem

4.98 (188 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik z ptasim mleczkiem

bietka Ciasto na widok którego cieknie mi ślinka 2 godz.

To może cię zainteresować