Key Lime Pie

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Cudownie orzeźwiające ciasto z jedynie trzech składników - kwintesencja parnej i upalnej Florydy! Kawałek tego ciasta może być przyjemnym początkiem dnia ;)

  • Łatwy

Składniki:

  • - ciastka Digestive: 225 gramów
    - masło: 100 gramów

    - mleko skondensowane słodzone: 400 gramów
    - sok z limonki: 0.5 szklanki
    - skórka otarta z limonki: 1 sztuka
    - Jajko: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Tarty Desery Ciasto

Key lime pie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Key Lime Pie - przygotowania 1. Herbatniki pokruszyć w malakserze lub wałkiem, połączyć z rozpuszczonym i ostudzonym masłem. Masą wylepić formę do tarty o średnicy 26cm, podpiec w piekarniku przez 5 minut.
    Do mleka skondensowanego dodać cztery żółtka (białka zachować do bezy) i wymieszać do uzyskania kremowej masy. Następnie dolać sok z limonek oraz otartą skórkę ze sparzonej limonki. Ponownie wymieszać, aż do uzyskania przez masę konsystencji rzadkiego budyniu.
    Masę piec przez 20 minut. Przygotować bezę - ubić białka ze szczyptą soli na sztywno, dodać cztery łyżki cukru i ubić lśniącą, puszystą pianę. Wyjąć ciasto, pianę wyłożyć dekoracyjnie na masę limonkową i zapiekać jeszcze 15 minut, do zrumienienia się bezy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytrusy Limonka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować