Kasza gryczana ze szpinakiem i jajkiem

4.47 (146 ocen)

Szybka, łatwa, zdrowa i smaczna propozycja. Może być podana na ciepło, jak i na zimno, doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie w pracy.

Składniki:

  • 100g kaszy gryczanej
    1-2 garście szpinaku
    1 cebula
    1-2 ząbki czosnku
    2 ugotowane jajka
    Sól, pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

4.47 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana ze szpinakiem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę. Szpinak oczyścić. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju i zeszklić na nim przeciśnięty przez praskę czosnek oraz cebulę. Następnie dodać szpinak, chwilę podsmażyć. Następnie dodać kaszę i wymieszać. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem i chwilę smażyć. Kaszę przełożyć na talerzyki. Podać w ugotowanym na twardo jajkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Dania do pracy

Podobne przepisy

To może cię zainteresować