Kasza gryczana ze szpinakiem i ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • 1 min
  • Łatwy

Szybka, łatwa, zdrowa i smaczna propozycja. Może być podana na ciepło, jak i na zimno, doskonale sprawdzi się na drugie śniadanie w pracy.

  • 1 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g kaszy gryczanej
    200-250g mrożonego szpinaku
    1 puszka ciecierzycy
    2 cebule
    2-3 ząbki czosnku
    Sól, pieprz
    Olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kasza gryczana ze szpinakiem i ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną ugotować na sypko zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 1-2 łyżki oleju i zeszklić na nim cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodać szpinak, chwilę podsmażyć. Doprawić do smaku, wymieszać. Następnie dodać kaszę i odsączoną z zalewy ciecierzycę, całość wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą oraz pieprzem i chwilę smażyć. Kaszę przełożyć na miseczki i podać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Kasza gryczana Szpinak

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.45 (166 ocen)

Kasza gryczana ze szpinakiem

To może cię zainteresować