Kasza gryczana ze szpinakiem

4.45 (166 ocen)

  • 35 min

Szybki i zdrowy obiad.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 torebki kaszy gryczanej
    200 g szpinaku mrożonego
    1 mała śmietana 18%
    Sól
    Czosnek w proszku
    Olej
Wystaw ocenę:

4.45 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu.
  • 2. Szpinak usmażyć na niewielkiej ilości oleju, posolić i posypać czosnkiem. Gdy będzie całkiem rozmrożony dodać śmietanę, chwilę smażyć.
  • 3. Do patelni wsypać kaszę gryczaną, doprawić solą i smażyć przez ok. 3 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować