Karkówka zrobiła furorę na imprezie rodzinnej.Jest obłędna w smaku,
2 godz.
Składniki:
1,30 kg karkówki
0,40 kg pieczarek
duża cebula, 3 ząbki czosnku
duży słoik ogórków konserwowych
duży ketchup dobrej jakości
5 łyzek oliwy
mąka,sól, pieprz
Karkówka w sosie słodko-kwasnym z pieczarkami i cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.
Karkówkę pokroić w grube plastry, posolić, popieprzyć, natrzeć rozgniecionym czosnkiem, odstawić na godzinę do lodówki. Następnie toczyć w mące i obsmazyć na złoty kolor. Pieczarki, cebulę i połowę ogórków ze słoika pokroić w plasterki.Cebulę w krążki.Naczynie posmarować /dno/ marynatą i na to ukladać na przemian warzywa i mięso w naczyniu żaroodpornym. Wymieszać 1/2 butelki ketchupu z 1/2 słoika zalewy z ogórków i oliwą. Zalać mięso. Piec ok 1 godz w piekarniku.
Komentarze