Karkówka w musztardzie z cebulką i pieczarkami

4.5 (168 ocen)

  • 40 min

Tradycyjna porządna porcja mięska

  • 40 min

Składniki:

  • Karkówka,cebula,2 pieczarki,sól,pieprz,musztrada,odrobina cukru masła
    Dodatki to ogórki konserwowe ,musztarda i keczup.
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karkówka w musztardzie z cebulką i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę solimy pieprzymy smarujemy musztardą z jednej strony i tak chwilę niech sobie leży.Cebulę podsmażamy z odrobiną cukru dodajemy pieczarki trochę soli i tak chwile smażymy.
    Na rozgrzanej patelni z niedużą ilością oleju smażymy karkówke czas zależy od tego jak lubimy mięso wysmażone .Pod koniec smażenia daję trochę masła na mięso czekam aż sie rozuści,wykładamy na talerz na górę dajemy cebulę i pieczarki,obok dajemy keczup i musztardę,ogórki konserwowe i danie gotowe :)
    Smacznego.

Porady

Podajemy solo z pieczywem lub jako dodatek do ziemniaków lub frytek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować