przepis na te pyszne drobiowe kotleciki z porem dostałam od mojego brata. Kotleciki są bardzo delikatne i smaczne.

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    2 średniej wielkości pory
    3 jajka
    4 łyżki mąki
    vegeta, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kargule - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi pokrój w drobną kostkę. Dodaj przyprawy i wymieszaj. Odstaw na co najmniej godzinę do lodówki.
  • 2. Pory umyc, osuszyc. Drobno pokroic i dodac do mięsa.
  • 3. Jajka roztrzepac , dodac mąkę i wymieszac
  • 4. Dodac do mięsa z porem. Wymieszac
  • 5. Formowac małe kotleciki, i smażyc na oleju na złoty kolor z oby dwóch stron
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.42 (175 ocen)

Kargule

4.5 (144 ocen)

KARGULE

4.5 (144 ocen)

KARGULE

AMELA UWIELBIAM ROZMAJITOŚCI Z KUCZAKA. 1 godz. 30 min

To może cię zainteresować