Karczek w cebulowej

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To bardzo proste i pyszne danie. Uwielbiamy je robić.

Składniki:

  • ● 1 kg karczku
    ● 2 op. zupy cebulowej w proszku
    ● 250 ml śmietany 30-proc.
    ● tłuszcz do wysmarowania naczynia
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek w cebulowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek myjemy, osuszamy
    i kroimy w plastry.
  • 2. Zupy cebulowe wsypujemy
    na talerzyk. Plastry mięsa
    obtaczamy w zupach
    i układamy w natłuszczonym
    naczyniu żaroodpornym.
    Wlewamy śmietanę.
  • 3. Karczek pieczemy godzinę
    w 180 °C. Podajemy
    z ziemniakami i surówką.

Porady

Plastry karczku można najpierw obłożyć pieczarkami, a następnie zalać śmietaną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować