Schab w zupie cebulowej.

4.47 (175 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Propozycja na smaczny obiadek który prawie sam się robi.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu bez kości
    1 torebka francuskiej zupy cebulowej ( knorr)
    1 fix do potraw chińskich
    kostka rosołowa
    pieprz
    2 szklanki wody
Wystaw ocenę:

4.47 (175 ocen)

Zobacz również:

Zupa cebulowa Dania główne

Schab w zupie cebulowej. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Schab 1. Schab lekko rozbijamy, układamy w naczyniu żaroodpornym, oprószamy pieprzem.
  • Schab 2. W dwóch szklankach wody rozprowadzamy fix i zupę oraz kruszymy kostkę rosołową. Wlewamy mieszankę na nasz schab i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy godzinę do półtorej godziny w 180 stopniach, co jakiś czas przekręcając mięsko.
    Ja podałam z kaszą gryczaną i sałatką z buraczków.

Porady

Zamiast schabu możemy dać karkówkę lub piersi z kurczaka. Wszystkie trzy propozycje wypróbowałam ale jednak z karkówką najlepsze, tak twierdzi mój mąż.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować