Karczek faszerowany

4.5 (173 ocen)

Smaczne mięso na niedzielny obiad:)

Składniki:

  • 1.5 kg karczku
    0.5 kg mięsa mielonego mieszane
    1 papryka czerwona
    1 ogórek konserwowy
    1 cebula
    sól
    pieprz
    kminek
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek faszerowany - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone doprzwić solą, pieprzem i kminkiem dodać posiekaną cebule.
  • 2. Paprykę i ogórka pokroic w słupki.
  • 3. Karczek rozkroić na płat i rozbić tłuczkiem, posolić, popieprzyć nałożyć farsz z mięsa mielonego na to ułozyć paprykę i ogórek. Zwinąć jak roladę , obwiązać sznurkiem. zrumienić na patelni z wszystkich stron, podlać wodą i udusić około 1.5 godz. Gotowe pokroić w plastry. Mozna podawać z surówka z kiszonej kapusty i kluskami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować