Karczek duszony

4.5 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min

Uważam, że jest dużo smaczniejszy od mięsa pieczonego.

  • 60 min

Składniki:

  • ● 70 dag karkówki bez kości
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 2 łyżki przyprawy do mięsa wieprzowego
Wystaw ocenę:

4.5 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Karczek duszony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy, nacieramy
    przyprawą i zmiażdżonym
    czosnkiem. Chłodzimy
    8 godzin.
  • 2. Mięso zawijamy szczelnie
    w folię aluminiową. Wkładamy
    do woreczka foliowego
    i zakręcamy.
  • 3. Na wrzącą wodę wkładamy
    mięso i dusimy na małym
    ogniu ok. godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować