Kapuśniak na żeberkach z ziemniakami.

4.96 (168 ocen)

Pyszna ,rozgrzewająca zupka.

Składniki:

  • 50 dag żeberek
    50 dag kapusty kiszonej
    1 marchewka
    1 duża cebula
    2 duże ziemniaki
    2 łyżki smalcu
    listek laurowy
    kilka ziaren ziela angielskiego
    sól,pieprz
Wystaw ocenę:

4.96 (168 ocen)

Zobacz również:

Zupy Kapuśniak Kapusta kiszona

Kapuśniak na żeberkach z ziemniakami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żeberka zalać wodą i gotować do miękkości.Ugotowane mięso wyjąć i pokroić.Wywar przecedzić.
  • 2. Marchewkę obrać ,umyć i pokroić.Cebulę obrać,pokroić i przesmażyć na smalcu.Ziemniaki obrać,umyć i pokroić w kostkę.Kapustę pokroić,jeśli jest zbyt kwaśna wypłukać.
  • 3. Do przecedzonego wywaru dać kapustę,cebulę,marchewkę,liść laurowy,ziele angielskie i gotować do miękkości.Pod koniec gotowania dodać ziemniaki.Dodać pokrojone mięso z żeberek i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta kiszona Żeberka Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować