Jajka w sosie koperkowym

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotowanie sprawia mi radość, a moje dania wszystkim smakują.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● pęczek koperku
    ● 1/2 litra wody
    ● 1/4 kostki masła
    ● kostka rosołowa
    ● 100 ml kwaśnej śmietany
    ● łyżka mąki
    ● przyprawa uniwersalna
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    obieramy i kroimy na połówki
    i ćwiartki.
  • 2. Zagotowujemy wodę, dodajemy
    masło, kostkę, przyprawy
    i posiekany koperek.
  • 3. Rozrabiamy mąkę ze śmietaną
    i odrobiną zimnej wody.
    Dodajemy do wywaru, chwilę
    gotujemy na małym ogniu.
    Jajka układamy na talerzu
    i polewamy sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować