JAJKA W SOSIE

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Jajka z tym sosem są smaczne i z powodzeniem można je podać w czasie karnawału czy na Wielkanoc.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 -7 jajek ugotowanych na twardo
    Składniki sosu:
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki smietany gęstej i kwasnej 22%
    2 łyżki keczupu pikantnego
    2 duże zmiażdżone ząbki czosnku
    dekoracja dowolna
    np szczypiorek, grzybek marynowany.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jajka przekrojone na pół ułożyć na talerzu, polać sosem, ja dałam sos na środku talerza. Udekorować wg własnego uznania. Gdy trzeba doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.
    Uwagi:
    Ja miałam jajka marynowane z syropie barmańskim, stąd kolor różowy. Zamiast syropu można użyć koncentratu barszczu z butelki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować