jajka 5 sztuk
kukurydza konserwowa 1/2 puszki
ogórki konserwowe 4 sztuki
zielenina 1/4 pęczka
ketchup wg uznania
majonez wg uznania
sól do smaku
pieprz do smaku
Jajka w ketchupowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kukurydzę osączyć z zalewy, ogórki pokroić w kostkę, zieleninę umyć i drobno posiekać. Połączyć potrzebną ilość ketchupu i majonezu, ketchup i majonez w proporcjach dwie łyżki ketchupu jedna majonezu. Dodać kukurydzę, zieleninę i ogórki, wymieszać.
Można doprawić do smaku, sos powinien być gęsty.
Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połowy. Oprószyć solą i pieprzem.
Sos wylać na półmisek. Zatopić w nim połówki jajek.
Komentarze