Jajka w ketchupowym sosie

4.5 (191 ocen)

  • 10 min

Dla tych co lubią i jajka i ketchup.

  • 10 min

Składniki:

  • jajka 5 sztuk
    kukurydza konserwowa 1/2 puszki
    ogórki konserwowe 4 sztuki
    zielenina 1/4 pęczka
    ketchup wg uznania
    majonez wg uznania
    sól do smaku
    pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka w ketchupowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę osączyć z zalewy, ogórki pokroić w kostkę, zieleninę umyć i drobno posiekać. Połączyć potrzebną ilość ketchupu i majonezu, ketchup i majonez w proporcjach dwie łyżki ketchupu jedna majonezu. Dodać kukurydzę, zieleninę i ogórki, wymieszać.
    Można doprawić do smaku, sos powinien być gęsty.

    Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na połowy. Oprószyć solą i pieprzem.

    Sos wylać na półmisek. Zatopić w nim połówki jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować