Jajka faszerowane pesto

0 (0 ocen)

  • 20 min

Inspiracją do przyrządzenia tej przystawki była dla mnie kuchnia włoska.

  • 20 min

Składniki:

  • 6 ugotowanych na twardo jajek,
    ok. 1/4 szklanki pesto,
    2 łyżki jogurtu greckiego lub majonezu,
    kilka oliwek lub suszonych pomidorów,
    2 łyżeczki orzeszków piniowych,
    opcjonalnie łyżka startego parmezanu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Pesto

Jajka faszerowane pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane jajka przekroić na pół, wyciągnąć żółtka i rozgnieść je widelcem. Połączyć z pesto, jogurtem i parmezanem. Farszem nadziewać wydrążone białka, na wierzch nałożyć plasterki oliwek lub pomidorów. Posypać orzeszkami piniowymi i ewentualnie szczyptą chili.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Włoska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować