JAJKA faszerowane koperkiem i wędzonym łososiem

4.5 (169 ocen)

  • 25 min

Pysze i aromatyczne faszerowane jajka. Pięknie się prezentują i doskonale smakują. Idealnie sprawdzą się jako przekąska na co dzień i od święta

  • 25 min

Składniki:

  • porcja na 4 jajka (8 faszerowanych połówek)
    4 jajka ugotowane na twardo
    70g wędzonego łososia
    pęczek koperku
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    sól/pieprz
    + rzeżucha do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka faszerowane koperkiem i wędzonym łososiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane na twardo jajka kroimy na połówki. Wyjmujemy żółtka – przekładamy do miski, a białka układamy na talerzu. Żółtka z misce dobrze rozgniatamy widelcem, dodajemy bardzo drobno pokrojonego łososia oraz koper, jogurt, sól i pieprz. Dokładnie wszystko mieszamy do uzyskania pasty. Tak przygotowanym farszem nadziewamy wgłębienia po żółtkach. Podajemy na talerzu w towarzystwie rzeżuchy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować