Indyk z borowikami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Delikatne i niskokaloryczne mięso z indyka duszone z prawdziwkami w sosie pomidorowym. Gulasz dla miłośników potraw z grzybami. Posypany natką pietruszki idealnie pasuje do kaszy gryczanej lub jęczmiennej. Można podawać również z ziemniakami.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag mięsa z indyka na gulasz,
    30 dag borowików,
    1 czerwona cebula,
    1 łyżka koncentratu pomidorowego,
    2 łyżki oleju,
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
    sól, pieprz do smaku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Indyk z borowikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w dużą kostkę. Zrumienić na gorącym tłuszczu. Cebulę obrać, pokroić w półtalarki i obsmażyć razem z mięsem.
  • 2. Przecier pomidorowy zmieszać ze szklanką gorącej wody i wlać do mięsa. Dusić pod przykryciem około 30 minut.
  • 3. Grzyby oczyścić, opłukać, osączyć i pokroić na kawałki. Dodać do duszącego się mięsa i gotować jeszcze około 25 minut.
  • 4. Przed końcem duszenia przyprawić solą i pieprzem. Dusić jeszcze kilka minut, stale mieszając.

    Podawać posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować