Gulasz z sarny z borowikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso kroimy w kostkę. Do mięsa dodajemy musztardę, sos sojowy, miód, pokrojone chili, przeciśnięty czosnek, utarte w moździerzu kminek, kolendrę i pieprz. Całość mieszamy. Odstawiamy na godzinę by mięso przeszło przyprawami.
2.Na rozgrzanym maśle partiami podsmażamy mięso. Podsmażone mięso przekładami do garnka zalewamy bulionem i dusimy na wolnym ogniu.
3.Na patelni, na której podsmażaliśmy mięso podsmażamy również cebulę i pokrojoną marchewkę oraz pietruszkę. Dodajemy je do mięsa.
4.Na końcu podsmażamy grzyby, lekko je rumieniąc. Je również dodajemy. Patelnię przemywamy bulionem i smaki wlewamy do mięsa. Dodajemy również alkohol.
5.Całość dusimy pod przykryciem na małym ogniu około godziny.
Na koniec gulasz doprawiamy do smaku majerankiem, cząbrem i tymiankiem.
Komentarze