Gulasz z fasolą i pieczarkami

4.5 (192 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Gulasz gdzie prym wiedzie fasolka.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa (dowolnego)
    2 szklanki fasoli
    1/2 kg pieczarek
    50 g proszku pomidorowego
    lub przecieru
    papryka w proszku ostra i słodka,
    sól, pieprz
    olej do smarzenia
    przyprawa do gulaszu
Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Gulasz z fasolą i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasole dzień wcześniej namoczyć a następnie ugotować w osolonej wodzie i odcedzić. Mięso pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawą do gulaszu, odstawić na ok pół godziny, a następnie usmazyć na oleju. Pieczar pokroić w dość duże kawałki, posolić, popieprzyć, podsmażyć. Następnie wszystkie produkty wrzucić do jednego garnka, uzupełnić wodą, przyprawić i gotować na małym ogniu ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować